Home » Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

 

Hieronder vind u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat u vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje of vul het contactformulier in. U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag.

 

 

Hoe geef ik aan wat ik graag getekend wilt hebben?

Via een mailtje of het contactformulier geeft u vrijblijvend aan wat u getekend wilt hebben en wanneer het u het uiterlijk in uw bezit wilt hebben. Eventueel kunt al een foto uploaden via het contactformulier of als bijlage meesturen met een mailtje maar kan uiteraard later ook nog.

Hoe stuur ik een foto in?

Als bijlage in een email of u kunt een foto uploaden via het contactformulier.

Als ik een foto via de mail verstuur, hoe weet ik dan of de foto goed genoeg is om er een geslaagde karikatuur van te laten maken?

Een foto moet duidelijk en scherp zijn. Zie Foto tips voor meer aanwijzingen. Als de foto niet goed genoeg is, zal cartoonstudiootje u hiervan op de hoogte stellen.

Wat kost het maken van een tekening?

Dit hangt echt af van wat en hoe uitgebreid u de persoon(en) of iets getekend wilt hebben. Geef via een mailtje of contactformulier het liefst zo uitgebreid mogelijk aan wat u graag getekend wilt hebben. U krijgt dan snel een antwoord met een prijsopgave toegestuurd.

Wanneer is mijn opdracht klaar?

Ook dit hangt af van wat u getekend wilt hebben. Maar houdt u rekening met minimaal 2 weken tussen het moment dat u de cartoon of karikatuur besteld en ontvangt.

Moet ik vooraf betalen?

In principe niet, tenzij er geen tijd meer is om tussentijds een schets te sturen. Er word normaal gesproken eerst een schets gestuurd, zodat er nog ruimte is voor eventuele aanpassingen. Nadat u de schets ontvangen heeft en van commentaar heeft voorzien, maakt u het afgesproken bedrag over. Na betaling word de schets met  eventuele (kleine) veranderingen uitgewerkt in het net. U ontvangt de definitieve tekening vervolgens per mail of per post.

Lijst cartoonstudiootje ook werk in?

Nee, maar aangezien het meeste werk gemaakt wordt op standaardformaten, kunt u zelf altijd wel een (voordelige) lijst vinden bij diverse winkelketens.

Ik wil mijn opdracht niet digitaal maar per post ontvangen, kan dat?

Ja, tekeningen die met stift of pastelkrijt/potlood zijn ingekleurd worden verzonden per post. Tekeningen die met pastelkrijt zijn ingekleurd worden gefixeerd zodat ze niet gaan vlekken. Uiteraard worden alle opdrachten goed verpakt verzonden.

Kan mijn opdracht ook in zwart-wit met grijstonen ingekleurd worden?

Ja dat kan.